U-13 na turnaji v Maďarsku

16.02.2013 21:05
V zápase proti Gödölö sme sa hľadali. Na turnaji nám tentoraz chýbali defenzívni hráči a v prvom zápase sme pri bránení robili veľa chýb z nepozornosti, na čo sme doplácali gólmi. Ofenzívni hráči jednoducho nedokázali splniť obranné povinnosti. Navyše sa hralo 5+1, na čo nie sme zvyknutí. V ofenzíve sme sa snažili prekombinovať ku bráne, čo vzhľadom k vyššiemu počtu hráčov a teda menšiemu priestoru na hru nebolo možné. Prvý súper nás porazil 6:2. Hráči, ktorí by mali byť lídrami družstva, pred zápasom pristúpili k svojim povinnostiam trochu nezodpovedne a keď sme v úvode rýchlo prehrávali, opäť začali hľadať príčiny všade inde, len nie u seba, a nedokázali družstvo potiahnuť. Medzi zápasmi sme si vysvetili, čo od nich požadujem, zmenili sme rozostavenie a aj úlohy na ihrisku. Kvôli neodstatku defenzívnych hráčov sa vzadu točili len traja hráči, ktorí mali výsostne defenzívne úlohy, zvlášť, keď zapojiť sa do útočenia nemali vlastne kam. V zápase proti družstvu z Putnoku, ktoré bolo vysokým favoritom turnaja, sme hrali o postup zo skupiny, keďže náš súper v prvom zápase nečakane zaváhal. Súpera sme predčili a k ohrozeniu brány sa takmer nedostával. Strelili sme gól na 1:0, no súper vyrovnal, keď po odkope spred jeho brány padla lopta za našu obranu, kde sa dokázal fyzicky pretlačiť súperov útočník. Dokázali sme opäť skórovať na 2:1, no súper nám opäť strelil gól z kategórie šťastných. Napriek ďalšej veľkej šanci sme už skórovať nedokázali a po remíze 2:2 postúpil zo skupiny kvôli lepšiemu gólovému rozdielu Putnok, ktorý v semifinále zvíťazil 6:0 a vo finále porazil domáci Hatvan 3:0.
 
My sme v zápase o 5. miesto natrafili na outsidera turnaja. V 9. minúte sme viedli už 7:0, ale potom sme poľavili a konečný výsledok bol 8:0. V tomto zápase dostal šancu v poli aj brankár Sršeň, aby sme mohli striedať dve kompletné 5-ky.
 
Turnaj nám priniesol zaujímavú konfrontáciu s iným herným štýlom aj rozostavením v hale. V konečnom dôsledku sme sa opäť naučili niečo nové, ďalšiu šancu dostali, hráči, ktorí hrávali menej (a niektorí sa opäť ukázali v dobrom svetle), vyskúšali sme ďalšieho hráča z našej treťoligovej liahne(Marek Sliacky), ktorý je dokonca ročník 2001 a ukázal, že v budúcnosti s ním treba počítať. Lídri družstva ukázali jednak podcenenie prípravy na zápas, na čo nadviazala frustrácia z nepriaznivého vývoja, ale nakoniec dokázali družstvo potiahnuť, aj keď systém turnaja tvrdo potrestal naše zaváhanie v prvom zápase. Filip Flaška sa stal najlepším strelcom turnaja, Veronika Králová dostala špeciálnu cenu za sympatický výkon.
 
Jupie Badín - Gödölö 2:6
Putnok - Jupie Badín 2:2
Jupie Badín - ??? 8:0
 
1. Putnok
2. Hatvan
3. Gödölö
...
5. Jupie Badín
 
 
Jupie Badín: Sršeň,Tuček - Greguš, Králová, Kubajda, Mišiak, Truban, Flaška, Morong, Sliacky, Bott
 
Potešili: Sršeň, Greguš, Flaška, Morong.
 
Tréner U-13 Mgr.Martin Iliaš