Staršia prípravka U-11 zorganizovala 22.9.2012 1.turnaj ObFZ Banská Bystrica v rámci svojej skupiny + fotogaléria

28.09.2012 14:54

V sobotu 22.9.2012 sme na trávnatom ihrisku pri ZŠ s MŠ Badín zorganizovali prvý turnaj ObFZ Banská Bystrica v rámci našej skupiny. Žiaľ z pôvodne prihlásených tímov: ŠK Badín, Jupie Podlavice (Priechod), Sásová, Selce a MFK Banská Bystrica k nám pricestovalo len Jupie Podlavice. Snaha ObFZ Banská Bystrica zorganizovať súťaž prípraviek je veľmi dobrým krokom. Horehronská skupina + skupina v okolí Slovenskej Ľupče prebieha bez väčších problémov, keďže sa všetky tímy zodpovedne zúčastňujú. Problémom je práve tá naša. Mnohé tímy ešte do dnešného dňa neprilákali do svojich radov dostatočné počty hráčov, čo bola hlavná príčina ich sobotnej neúčasti. Preto sme si nakoniec zahrali 3 zápasy proti FK Jupie. Pre 3 našich hráčov (Marek Púpava, Richard Čiampor, Marek Lašut) to bola vôbec prvá zápasová skúsenosť. Z tohto pohľadu musíme hodnotiť prejav tímu ako slušný.

Chlapci nastrieľali množstvo gólov a tešili sa z troch výhier:

Roman Gura - 5 gólov, Matúš Dižka - 2 góly, Tomáš Ďurica - 2 góly, nováčik Marek Púpava - 2 góly, Samuel Sarnovský a Martin Antalicz - 1 gól

Z trénerského hľadiska musíme hodnotiť pozitívne najmä snahu chlapcov uplatňovať technické zručnosti nadobudnuté na tréningu pod tlakom zápasu. Niektorým chlapcom sa v tomto smere darilo viac, niektorým menej. Samozrejme sa nevyhli aj drobným chybičkám. Najviac potešila snaha väčšiny chlapcov riešiť situácie futbalovým spôsobom (nebáli sa riešiť situácie 1:1) a vyhýbali sa zbytočnému odkopávaniu lôpt na istotu aj za cenu prípadných chýb. Snáď ich výsledky a zručnosti, ktoré ovládajú a ktorými prehrali nášho súpera potešia a povzbudia do ďalších tréningov.  Ďakujeme rodičom za pozitívne povzbudzovanie a dôveru v nový tréningový systém v prípravke ŠK Badín. Ďakujeme tiež pánovi Čiamporovi za bohatú fotogalériu z tohto turnaja, ktorú si môžete pozrieť TU.

Mgr. Róbert Pavúk